Οικιακός Λαχανόκηπος

Οικιακός Λαχανόκηπος

Οι αστικοί λαχανόκηποι που μεσουρανούσαν στην Ελλάδα στα μέσα του αιώνα και σταδιακά εγκαταλείφθηκαν με την αστικοποίηση και τη βιομηχανοποίηση των πόλεων, επιστρέφουν στη μόδα αναζητώντας χώρο σε μπαλκόνια και ταράτσες...

Φαίνεται πως η νοσταλγία για τη φύση έγινε..."κίνημα", ακολουθώντας το παράδειγμα μεγαλουπόλεων του εξωτερικού. Σήμερα υπάρχουν πάνω από 1.000 — 2.000 αστικοί λαχανόκηποι στη Νέα Υόρκη και πάνω από 30.000 στο Βερολίνο. Υπολογίζεται δε, ότι το 15–20% των τροφίμων παγκοσμίως παράγεται σε αστικές περιοχές.

Η καλλιέργεια λαχανικών σε οικιακή κλίμακα προσφέρει μεγάλη ποικιλία φρέσκων προιόντων απαλλαγμένων από χημικά, αξιοποιεί ένα μεγάλο μέρος των απορριμάτων μέσα από τη διαδικασία της κομποστοποίησης, λειτουργεί αγχολυτικά ενώ παράλληλα, πρασινίζει και ομορφαίνει τις πόλεις!